Az idei év áprilisában leálltak a felújítás munkálatai az Országúti hídon – Krajinský most – a Pöstyénhez közeli Bánka – Banka – községben, melyet a megye részben az európai alapokból, részben saját forrásból finanszíroz. A leállás indoka a COVID-19 koronavírus-járvány miatt meghirdetett rendkívüli helyzet, amelynek július 21-i feloldása után a munkálatok újult erővel folytatódnak.

„Bánka – Banka – községben az Országúti hídon kénytelenek voltunk leállítani néhány hétre a munkálatokat. Nemcsak a pöstyéniek számára jó hír, hogy július 21-től a felújítás folytatódik. A szerződés szerint a munkák újraindításától számított két hónapon belül a munkálatok befejeződnek” mondta Miroslav Knap Nagyszombat megye hivatalából.  Ezzel összefüggésben maradnak fenn az ideiglenes forgalomkorlátozások is.  A kivitelező által használt ideiglenes közlekedési táblák kihelyezését a Pöstyéni Járási Hivatal illetékes osztálya hagyta jóvá.  Valamennyi munkafolyamat összehangolása úgy történik, hogy csak elengedhetetlenül szükséges mértékben és a legrövidebb időre korlátozzák a közlekedés folyamatosságát.  Egyúttal a Vág folyót áthidaló kerékpáros híd lezárása miatt a megye – eleget téve a kerékpárosoknak – 30 km/órában maximálta a forgalom sebességét a felújítás alatt álló hídon.
Az Országúti híd felújítás utáni, feljavított műszaki állapota következtében javul a közlekedésbiztonság és a közlekedők komfortérzete. A felújítás nagy jelentőségű a szélesebb környezet számára is, mert a híd összekapcsolja Nagyszombat és Nyitra megyét és természetesen a két járási székhelyet Pöstyént és Nagytapolcsányt is.  Javul a terület rákapcsolódása D1-es sztrádaszakaszon keresztül az országos sztrádahálózatra.
A megye az elmúlt hónapban további 4 millió eurót nyert az európai alapból a Havran hegyi átjáró útjának felújítására és modernizációjára.  Amint azt Jozef Viskupič megyeelnök hozzátette, „az egyik kulcsfontosságú infrastrukturális beruházásunkról van szó, amelynek befejezése után az Országúti hídtól a megye határáig vezető útszakasz megújul.”