Nagyszombat megye és a szenicei Erdőháti Népművelési Központ Alena Kováčová-Trizuliaková képzőművész jubileumi, önálló kiállítására invitálja a művészetkedvelőket. A szenicei alkotó a képzőművészeket tömörítő SenART egyik alapítójaként és tagjaként is ismert.

A (Nem) mindennapi örömök című, színekkel, érzelmekkel és fantáziával teli tárlatot a nagyközönség 2020. június 10-e és július 7-e között láthatja az Erdőháti Népművelési Központ kiállítótermében.

Alena Kováčová-Trizuliaková az egyik szenicei alapiskola pedagógusa. 2006-tól a Štefan Orth pedagógus vezetésével műküdő, felnőttek számára létrehozott képzőművészeti szakot látogatja a helyi Művészeti Alapiskolában. Állandó résztvevője a Képzőművészeti Szenice és a Képzőművészeti Spektrum című, amatőr képzőművészek számára rendezett, kiállítással egybekötött versenyeknek. Ezeken a seregszemléken regionális, megyei és országos szinten egyaránt több díjat elkönyvelhetett már. Kiállított Szenicén, Dunaszerdahelyen, a csehországi Velké Pavlovicén, ötször Prágában, valamint a SenART klubkiállításain Szenice környékén.

A retrospektív tárlaton Alena Kováčová-Trizuliaková 64 alkotást vonultat fel, amelyek között absztrakt alkotások, figurális kompozíciók, portrék, csendéletek, virágmotívumok és tájképek egyaránt vannak. Az általa alkalmazott képzőművészeti technikák között megtalálható az akril, a tempera, a kollázs és a kerámia. Az ecset mellett spaklival is alkot. A képzőművész életjubileuma alkalmából megvalósuló kiállítás, amelyen festmények és kerámiák láthatók majd, a nagyközönség munkanapokon 7 óra 30 perc és 15 óra 30 perc között tekinthet meg.