A nagyszombati Egészségügyi Középiskola diákjai nagy sikert értek el a szakközépiskolások megyei és országos versenyén is.

Remekül helytálltak a 06-os szakágazat, Az egészségügy és a farmakológia versenyén. Az első helyen végzett Denisa Bučová Az étvágytalanság természetes gyógymódja személyre szabottan elkészített gyógyszerekkel című pályamunkájával. A 2. helyet a Katarína Bodoríková és Matúš Šadibol szerzőpáros szerezte meg az Akneterápia személyre szabottan készített gyógynövényalapú gyógyszerekkel című munkájával.

A 13-as Történelem, politológia, jogtudományok szakágazatban Mária Gašparová végzett az 1. helyen A zsidó közösség sorsa Csejtén az 1939-1945 közötti időszakban című munkájával. A 2. hely is az iskola diákjainak jutott, méghozzá az Ingrid Zaťková-Dominika Toráčová szerzőpáros érdemelte ki a Centrum Observationes Medico-Hortenses című munkájával.

A 03-as szakágazatban, A  kémia és az élelmiszeripar területén a  4. helyen végzett az Alexandra Michalisková, Katarína Hlaváčová szerzőpáros A  kereskedelmi hálózatban kapható és kiválasztott méhészektől származó mézek minőségének összehasonlítása című dolgozatával.

Minden kategóriából az 1. és a 2. helyezett jutott tovább az országos fordulóba.

Az országos versenyben legjobban Denisa Bučová szerepelt, aki Az egészségügy és a farmakológia támakörben a harmadik helyen végzett Az étvágytalanság természetes gyógymódja személyre szabottan elkészített gyógyszerekkel című szakdolgozatával.

Minden versenyzőnek gratulálunk, és köszönjük, hogy méltóképpen képviselte a nagyszombati Egészségügyi Középiskolát. Ugyanígy köszönet a felkészítő tanároknak is áldozatos és eredményes munkájukért.

Szerző: PhDr. Katarína Hrašnová, PhD., a nagyszombati Egészségügyi Középiskola igazgatónője