Nagyszombat megye a nagyszombati Cirill és Metód Egyetemnek ajánlotta fel a pöstyéni elektrotechnikai iskola egykori épületét.

A Nagyszombati Kerületi Önkormányzat elnöke, Jozef Viskupič ma Pöstyénben terjesztette elő a pöstyéni Elektrotechnikai Szakközépiskola egykori épületének új nyilvános felhasználási tervét. Az épületben kap helyet a Cirill és Metód Egyetem újonnan létrehozott Egészségtudományi Kara.

Az épület kiválasztásához nehéz út vezetett. Az eladás helyett az épület más, közhasznú célokra való felhasználását kerestük. A Nagyszombat megyei képviselő-testület döntése értelmében az épületben a Cirill és Metód Egyetem újonnan létrehozott Egészségtudományi Kara fog székelni. Örömmel tölt el, hogy hozzájárulunk az egészségügyi oktatás fejlesztéséhez Pöstyén fürdővárosban” – mondta Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke.

A Nagyszombat megyei képviselő-testület legközelebbi, június 24-i ülésén határoz a bérleti szerződés jóváhagyásáról, amely alapján a Cirill és Metód Egyetem használhatja a helyiségeket. Az épület bérleti díja 20 évre 513 840 euró. Ebből az összegből 273 840 euró a bérleti díj, további 240 ezer eurót pedig a bérlő az épület korszerűsítésére fordít.

2017-ben Nagyszombat megye új vezetése leállította a megyei tulajdonban lévő ingatlanok értékesítését. A megyei önkormányzat azóta az egyes jelenleg használaton kívüli épületek más, közhasznú célokra való felhasználását kereste. (ún. dubiózus vagyon).

Nagyszombat megye hasonlóképpen jár el a volt Műszaki Szakközépiskola épületével Pöstyénben. Ebben az esetben a megye a Cvernovka Alapítvánnyal és az ARTA társulással közösen az objektum kulturális-kreatív központtá alakításán dolgozik.