Azzal összefüggésben, hogy a Nagyszombat Megyei Hivatal egyik alkalmazottjánál pozitív eredményt hozott a COVID-19 megbetegedéssel kapcsolatban elvégzett teszt, vizsgálatnak vetették alá a vele kapcsolatba kerül 25 hivatali dolgozót is. Minden teszt negatív eredménnyel zárult, ráadásul a megismételt tesztelésnek is negatív lett az eredménye.

A pozitív eredményt felmutató egyetlen alkalmazottat a múlt héten azonosította a Nagyszombati Regionális Közegészségügyi Hivatal, miután kiderült, hogy közös ünnepségen vett részt egy olyan személlyel, akinek a tesztje szintén pozitív lett.

Megelőző intézkedésként még a tesztek kiértékelése előtt a Nagyszombat Megyei Hivatal otthoni munkavégzést rendelt el azok esetében, akik ezzel a kolléganővel kapcsolatba kerültek. Ezt követően történt meg a munkatársak tesztelése, majd ellátták őket a szükséges járványügyi tudnivalókkal, és házi karantént rendeltek el az esetükben.

A Nagyszombat Megyei Hivatal a további intézkedéseket a Nagyszombati Regionális Közegészségügyi Hivatallal egyeztetve hozza meg. A megyei hivatal épületében továbbra is korlátozzák az ügyfelek látogatását. Változatlanul érvényben vannak a járvány megfékezését célzó intézkedések, beleértve a lázmérést, amikor az alkalmazottak belépnek az épületbe.