Családi menetjegy elnevezéssel Nagyszombat megye új típusú menetjegyet vezet be 2020. július 1-től.

Az alábbi feltételeknek kell teljesülniük ahhoz, hogy valaki igénybe vehesse a családi menetjegyet:

 • Az újfajta kedvezményes menetjegy érvényes lesz mindhárom azon személyszállítást végző cég által biztosított autóbuszjáratokon, amelyekkel Nagyszombat megye szerződéses kapcsolatban áll, vagyis a ARRIVA Trnava, az SAD Dunajská Streda és a SKAND Skalica járatain, méghozzá hétvégeken, tehát szombaton és vasárnap, ünnepnapokon, valamint munkaszüneti és szabadnapokon.
 • A menetjegy érvényes az A pontból B pontba történő utazásra és visszafele is (menettérti, vagyis retúrjegy), de csak ugyanazon a napon 23 óra 59 percig. Érvényes ugyanakkor a C pontból az A pontba történő utazás esetén is. (Viszont feltétel az, hogy vissza kell térni a kiindulópontba).
 • A családi menetjeggyel nem lehet átszállni. Átszállás esetén új családi menetjegyet kell vásárolni, ez azt jelenti, hogy az A pontból B pontba utazva nem lehet utazni a C ponton keresztül.
 • A családi jeggyel maximum 5 személy utazhat, mégpedig 2 felnőtt (nem kell feltétlenül az anyának, vagy az apának utaznia, csak 2 felnőtt személy legyen) plusz 3 gyermek 18 éves korig, vagy 1 felnőtt és legfeljebb 4 gyermek, akik még nem töltötték be a 18. életévüket.
 • A menetjegy érvénytelen lesz, ha 2 felnőtt személy utazna csak vele gyermek nélkül, vagy 5 gyermek felnőtt nélkül. Minden csoportban minden esetben legalább 1 felnőttnek és 1 gyermeknek kell lennie.
 • Az autóbusz sofőrje vizuálisan állapítja meg a gyermek életkorát, de ha nem biztos benne, akkor az érintett személytől elkérheti a személyi igazolványt.
 • A családi menetjegy ára jelképes 1 euró, érvényes a megvásárlás napján egészen éjfélig, pontosan 23 óra 59 percig.A családi menetjegy kiadása a következőképpen történik2. Családi utastárs /felnőtt – 0 € (1 személy)
 • 3. Családi utastárs/gyermek – 0 €  (3 személy)
 •              1. Családi menetjegy – 1 €  (1 felnőtt)

Visszafele történő utazáskor az alábbi menetjegyeket kapják kézhez.

 1. Családi utastárs / felnőtt – 0 € (2 személy)
 2. Családi utastárs / gyermek – 0 €  (3 személy)

Kelt. Nagyszombatban, 2020. 6. 25-én

Eva Pišová mérnöknő

Nagyszombat megye Közlekedéspolitikai Szakosztálya