Nagyszombat megye öt nagy kapacitású oltóközpontjában 2021. május 27. és 30. között is folytatta a Covid-19 megbetegedés elleni oltást. Az érdeklődők mindhárom jóváhagyott vakcinából kaphattak. Négy nap alatt csaknem 21 ezer személy kapta meg a védőoltást.

„Három egymást követő hétvégén oltottunk a megye öt nagy kapacitású oltóközpontjában, Pöstyénben ezúttal már csütörtöktől. A központok befogadóképességének köszönhetően be tudjuk oltani az új jelentkezőket az első vakcinával, és egyidejűleg beadhatjuk a második adagot az AstraZeneca és a Pfizer/BioNTech vakcinájából. Február óta már 130 ezer oltást adtunk be „ – ismertette Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke.

A legújabb nagy kapacitású oltóközpontban, Pöstyénben a Fürdőszigeten négy nap alatt 5865 személyt oltottak be a Pfizer/BioNTech oltóanyagával. Nagyszombatban a Rybníková utcai sportcsarnokban szombaton csaknem 2400 személy kapta meg a Pfizer/BioNTech vakcináját, vasárnap pedig 2332 lakos a Moderna oltóanyagát.

Szombaton a megyei egészségügyi középiskolákban, Dunaszerdahelyen, Szakolcán és Nagyszombatban a Pfizer/BioNTech vakcinájával oltottak. Több mint 5000 ember kapta meg a védőoltást. Vasárnap az egészségügyi középiskolákban az AstraZeneca-vakcina második adagját adták be. Ezt a védőoltást 4840 ember kapta meg.

Nagyszombat megye továbbra  is működteti a helyszínre, a városokba és a községekbe kiszálló oltószolgálatot. Ezt a lehetőséget azok a lakosok használják ki, akik nem tudnak online jelentkezni az oltásra. Ugyanakkor így próbáljuk eljuttatni a vakcinát azokhoz az emberekhez, akik valamilyen oknál fognak nem tudnak eljönni a nagy kapacitású oltóközpontokba– tette hozzá Jozef Viskupič megyeelnök.

Az oltás folyamatosságának biztosítása érdekében a megye 18 év feletti önkénteseket keres. Minden érdeklődőt várnak, aki segíteni szeretne, és így hozzájárulna a normális élethez való mielőbbi visszatéréshez.

Az oltással kapcsolatos összes információ szlovák és magyar nyelven, valamint az oltóközpontok térképen megjelölt helye az alábbi  linken található meg: https://zdravazupa.skkorona/#ockovanie. Minden információt rendszeresen frissítünk a közösségi oldalakon található profiljainkon is (Facebook: Trnavský samosprávny kraj, Instagram: trnavskazupa).

Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke