Gyakran fordulnak hozzánk és teszik fel a kérdést, milyen módon vehetik igénybe a gyermekes családok nyári utazási „akciónkat “. Összefoglaltunk számukra néhány hasznos információt, hogyan vehetik igénybe teljes mértékben az 1 euróért történő utazást Nagyszombat megyében.
alériu

Hol vehetünk menetjegyet az utazáshoz?
Nagyszombat megye mindhárom – ARRIVA Nagyszombat, SKAND Szakolca és SAD Dunaszerdahely – szerződéses közösségi személyszállítást végző társaságával utazhatnak. Közvetlenül az autóbuszban, a gépjármű vezetőjénél, vegyenek családi menetjegyet 1 euróért.

Hogyan utazunk az 1 eurós menetjeggyel?
Induljanak el A pontból B pontba. Kiránduljanak, túrázzanak és B, esetleg C pontból visszajutnak autóbusszal a kiindulás helyére, A pontba.
Természetesen több megállót is beiktathatnak, a köztes szakaszokon sétálhatnak, kerékpározhatnak. Milyen helyszíneket fedeznek fel, csak Önökön múlik, de ne feledjék, – mindig vissza kell térniük a kiindulás helyére.
A menetjegy az adott napon 23:59 óráig érvényes.
Modellezett helyzet:
Márton a családjával 8:00 órakor indul a nagyszombati autóbusz állomásról. Első megállójuk Smolenice – Szomolány -, ahonnét gyalogtúra keretében eljutnak Bikszárdra – Buková. Bikszárdról autóbusszal 15:00 órakor visszaindulnak autóbusszal Nagyszombatba.

Ki veheti igénybe az 1 eurós menetjegyet?
Családi menetjeggyel öttagú család utazhat 2 felnőtt + 3 gyermek vagy 1 felnőtt + 4 gyermek összetételben. Mindegyik variáns szerint a csoportban legalább egy felnőttnek és egy 18 év alatti gyermeknek kell lennie. A felnőtt személynek nem feltétlenül kell a gyermek szülőjének lennie. Vigyázat, viszont feltétel, hogy a kiindulás helyére a csoportnak ugyanabban az összetételben kell visszaérkeznie, mint ahogy elindult!
Mikor vehetik igénybe a családi menetjegyet?
Utazni július elsejétől hétvégeken, ünnep és munkaszüneti napokon lehet.
Hová kiránduljunk?
Nagyszombat megye sok érdekes helyszínt kínál. Találjon ösztönzést a www.krajzazitkov.sk oldalon!
Ne feledje, hogy az autóbuszokban még mindig kötelező a szájmaszk viselete. Amennyiben ez lehetséges, tartsa be a megfelelő szociális távolságot az Önnel nem egy háztartásban élőkkel!
Szerencsés, élményekben gazdag utat kívánunk!