A megyei középiskolák ma sikeresen befejezték a 2019/20-as tanévet, amelynek másik felére a koronavírus-járvány rányomta a bélyegét. A pedagógusok és a diákok is egyik napról a másikra megtanultak alkalmazkodni a távoktatáshoz, és megismerkedtek a különböző elektronikus platformok biztosította kommunikációval. Azoknak az iskoláknak, amelyek nem rendelkeztek megfelelő technikai felszereltséggel, a megye nyújtott segítséget.

“Köszönetet mondok minden pedagógus és nem pedagógus alkalmazottnak a napi elkötelezettségért, amelynek köszönhetően ezt a tanévet is sikeresen be tudtuk fejezni. Egy nagyon nehéz időszak van mögöttünk, amellyel közösen megbirkóztunk. Pozitívum, hogy értékes tapasztalatokat szereztünk, különösen a modern technológiák alkalmazása terén” – mondta Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke.

A következő tanévtől kezdve a megye 14 iskolában bővíti a számítógépes osztálytermeket. Európai uniós forrásokból összesen 4,2 millió eurót különítenek el a tanulók tanórán kívüli tevékenységeire, a pedagógusok továbbképzésére, beleértve a pénzügyi támogatásukat is.

Jozef Viskupič hozzátette: “A végzős diákoknak sok sikert kívánok a magánéletben is, függetlenül attól, hogy folytatják-e tanulmányaikat, vagy beilleszkednek a munka világába. Minden esetben meg vagyok győződve arról, hogy ezt minden probléma nélkül megvalósítják, ami nekünk fő célunk az oktatás és a képzés területén.”
Az új tanévben Nagyszombat megye azt tervezi, hogy folytatja a duális oktatási rendszer fejlesztését. A motivációs ösztöndíjak és a helyközi autóbuszjáratokon történő ingyenes utazás mellett kedvezményes lakhatást is biztosítanak majd a diákoknak a kollégiumokban.

Nagyszombat megye elnöke, Jozef Viskupič ma bizonyítványokat adott át a szeredi Kereskedelmi Akadémia diákjainak.