Jozef Viskupič nagyszombati megyefőnök Jaroslav Naď védelmi miniszterrel átadta azt a konténeres fogorvosi rendelőt, amely a koronavírus-fertőzöttek ellátására szolgál. Nagyszombat megye eddig az egyedüli megye, amely ilyen jellegű mobil fogorvosi rendelőt működtet a COVID-19 megbetegedésben szenvedő páciensek részére. A szlovák védelmi minisztérium kölcsönözte a mobil fogorvosi rendelőt, amely egy tábori kórház kötelékébe tartozik.

A konténeres fogorvosi rendelő a COVID-19 megbetegedésben szenvedő pácienseken kívül azok ellátására is szolgál, akik a koronavírus-fertőzés tüneteit mutatják, és fogorvosi ellátásra van szükségük. A Nagyszombati Egyetemi Kórház területén állomásozik a mobil rendelő, és ott biztosított a hálózatra kapcsolása is.

Nagyszombat megye megállapodott azokkal a fogorvosokkal, akik kezelni fogják ezeket a pácienseket, akiket megrendelés nyomán veszek kezelésbe.

Már jelenleg is működőképes tehát ez a mobil fogorvosi ügyelet, amely az éppen kötelező karanténban lévő pácienseket látja el.