A Nagyszombati Kerületi Önkormányzat által fenntartott kulturális intézmények fokozatosan megnyitják a látogatók számára. Ezenkívül a kulturális, sport és egyéb tömeges rendezvények lebonyolítása továbbra is korlátozottak. A megye 18 kulturális intézménye online viszont gazdag kulturális-nevelési tartalmakat kínál.

A nagyszombati Ján Palárik Színház törölte előadásait, de a Facebookon elérhető programokkal igyekszik a különböző korosztályú érdeklődőknek kellemesebbé tenni az otthon töltött szabadidőt. A közösségi oldalon videófelvételeken láthatók az egyes darabok, művészek olvasnak fel, illetve a színház művészeti műhelye útmutatást kínál az érdeklődőknek, hogyan készíthetnek a mindennapi tárgyakból apró játékokat. Az esti költészeti percek, illetve a színház tagja, Vladimír Jedľovský előadásában a világköltészet remekei hallhatók este 18 órakor a színház közösségi oldalain, valamint a Nagyszombati Rádió frekvenciáin.

A nagyszombati Nyugat-Szlovákiai Múzeum a saját Facebook-oldalán Pénteki felolvasás címmel Nagyszombat neves személyiségeit és érdekes helyeit mutatja be. A múzeumi újság pedig az intézmény érdekességeit tárja az olvasók elé.

A  Juraj Fándly Könyvtár a weboldalán és saját Facebook-oldalán Szavakkal a vírus ellen elnevezésű projektet indított. Munkanapokon írók, költők mondják el saját rövid szövegeiket.

A szakolcai Erdőháti Múzeum minden nap érdekességeket hoz nyilvánosságra Szakolca és Erdőhát történelméből, illetve bemutatja különleges tárgyi gyűjteményét.

E-könyvekkel, művészi felolvasásokkal és alkotótevékenységre buzdító ötletekkel szórakoztatja az érdeklődőket a Galántai Könyvtár, a dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár és a Csallóközi Népművelési Központ. Ezen intézmények bejegyzéseiket és online tartalmaikat magyar nyelven is közlik. 

Azok, akik bővebb információkat szeretnének kapni a megyei kulturális intézmények online tartalmairól és programjairól, keressék fel az egyes intézmények honlapjait, továbbá Facebook és Instagram közösségi oldalait. Nagyszombat megye hatáskörébe 18 kulturális intézmény – múzeumok, galériák, könyvtárak, népművelési központok, csillagászat és színház – tartozik:

 1. Balneológiai Múzeum, Pöstyén
 2. Ján Palárik Színház, Nagyszombat
 3. Galántai Könyvtár
 4. Galántai Népművelési Központ
 5. Ján Koniarek Galéria, Nagyszombat
 6. M. R. Štefánik Csillagvizsgáló és Planetárium, Galgóc
 7. Juraj Fándly Könyvtár, Nagyszombat
 8. Nagyszombati Népművelési Központ
 9. Honismereti Múzeum, Galánta
 10. Honismereti Múzeum, Galgóc
 11. Ján Mudroch Erdőháti Galéria, Szenice
 12. Erdőháti Könyvtár, Szenice
 13. Erdőháti Múzeum, Szakolca
 14. Erdőháti Népművelési Központ, Szenice
 15. Nyugat-Szlovákiai Múzeum, Nagyszombat
 16. Csallóközi Könyvtár, Dunaszerdahely
 17. Csallóközi Múzeum, Dunaszerdahely
 18. Csallóközi Népművelési Központ, Dunaszerdahely