A Nagyszombat megyei önkormányzat április 3-án 1500 orvosi rendelő orvosának és nővérének juttatott el védőfelszereléseket. A hét elosztó központnak köszönhetően a megye minden járásában a rendelők biztonságos üzemeltetéséhez szükséges védőfelszereléseket juttattak el az orvosoknak és a nővéreknek.

A mai napon 1500, a megye területén működő orvosi rendelőnek juttattunk el védőfelszereléseket az Állami Tartalékalapból. Önerőből biztosítottuk a szociális otthonainkban varrt védőmaszkokat, valamint a pomoznemocnici.sk projektnek és az INAT cég adományának köszönhetően védőpajzsokat. Holott nem kaptuk meg a kért számú védőfelszerelést, mindent, ami jött, azonnal továbbküldtük az orvosoknak” – mondta Jozef Viskupič megyeelnök.

Nagyszombat megye saját, szűk forrásaiból már juttatott egészségügyi védőfelszereléseket, légzőkészülékeket és textil védőmaszkokat a tüdőgyógyászati és a fül-orr-gégészeti rendelőkben dolgozó orvosoknak, továbbá a fogorvosoknak, mivel munkájuk során ők vannak leginkább kitéve a koronavírus-fertőzés veszélyének. Az onkológusok pedig olyan páciensekkel foglalkoznak, akiknek legyengült az immunrendszerük, és a legkönnyebben megbetegszenek.

A galántai kórháznak és a Nagyszombati Egyetemi Kórháznak, amely a kerületben egyedüliként rendelkezik járványügyi osztállyal,  a megye biztosított higiéniai sátrat. Itt a bejáratnál ellenőrzik a kórházakba érkező személyeket, csökkentve ezzel annak veszélyét, hogy a páciensek és az egészségügyi személyzet kölcsönösen megfertőzze egymást a koronavírussal.

A Nagyszombat megyei önkormányzat ezen felül a megyéhez tartozó szociális intézményeiben 60 ágyat szabadított fel a megyei kórház számára olyan személyek elhelyezésére, akiknek nincs koronavírusos fertőző betegségük.

Ochranne pomocky do 1500 ambulanci v trnavskom kraji