1. augusztus 31-én, hétfőn az egyik megyei középiskolában egy diák esetében beigazolódott, hogy Covid-19 betegségben szenved. Ez a diák házi karanténban van, nem vett részt a tanévnyitón, és nem költözött be a kollégiumba sem.

A Nagyszombati Regionális Közegészségügyi Hivatal szeptember 3-án, csütörtökön három megyei fenntartású középiskola hat diákját azonosította, akik kapcsolatba kerültek a fertőzöttel, mégpedig edzésen, még a tanév kezdete előtt. Ezeket a diákokat tesztelték, utasították őket a járványügyi intézkedések betartására, majd ezt követően házi karanténba kerültek.

Elővigyázatosságból az egyes iskolák igazgatói a tesztek kiértékelése előtt az érintett öt osztály tanulóit otthonmaradásra kérték.

A megyei középiskolákban járványellenes intézkedések vannak érvényben: maszkviselés, távolságtartás, a kezek és a terek fertőtlenítése vagy a hőmérséklet mérése az épület bejáratánál lévő hőkamerával.

A megye a tesztek eredményeinek kézhezvételekor mérlegeli a további intézkedéseket. A Nagyszombat Megyei Hivatal és a középiskolák a regionális közegészségügyi hivatal utasításai szerint járnak el, és hozzák meg a következő intézkedéseket.