1. október 7-től, szerdától a nagyszombati Mezőgazdasági és Vidékfelesztési Szakközépiskola diákjainak távoktatást vezettek be. Megelőzés céljából a diákok és a tanárok legalább 10 napig otthon maradnak.

A tantestület egy részének pozitív lett a koronavírustesztje, vagy pedig fertőzött személyekkel került kapcsolatba. A további intézkedésekről az újabb tesztelések eredményei, valamint a nagyszombati Regionális Közegészségügyi Hivatallal folytatott konzultáció alapján születik döntés.

A szenicei Ladislav Novomeský Gimnázium és a szakolcai František Víťazoslav Sasinek Gimnázium diákjai szintén online tanulnak. A somorjai Madách Imre Magyar Tanítási Nyelvű Gimnáziumba viszont már visszatértek a diákok.

A megyei fenntartású középiskolákban a járvány megelőzését célzó intézkedések vannak érvényben. Ezek között szerepel a maszkviselés, a megfelelő távolság tartása, a kézfertőtlenítés, a helyiségek fertőtlenítése, valamint az épületbe lépéskor a testhőmérséklet mérése hőkamera segítségével.

A Nagyszombat Megyei Hivatal és az iskolák az illetékes regionális közegészségügyi hivatalokkal együttműködve hozzák meg a szükséges járványellenes intézkedéseket.