Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke az idegenforgalom koronavírus utáni támogatásáról tárgyalt Milan Laurenčíkkel, a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának alelnökével. Az egyeztetésen részt vett Pavol Kalman, Nagyszombat megye alelnöke is, aki egyben a Nagyszombat Megyei Idegenforgalmi Szövetség elnöke is. “A parlament alelnökével, M. Laurenčíkkel egyetértettünk abban, hogy jelen helyzetben szükséges az idegenforgalmunk támogatása. Nagyszombat megye a regionális idegenforgalmi szervezeten keresztül is megpróbálja láthatóvá tenni azokat a szép helyeket a Batya-csatornától egészen Bősig, amelyeket érdemes a szabadidő eltöltése és nyaralási lehetőség céljából felkeresni. Marketingkampányt készítettünk, és Nyár Nagyszombat megyében címmel kiadtunk egy idegenforgalmi magazint is. Célunk, hogy hozzájáruljunk a foglalkoztatás megőrzéséhez és a gazdaság felélénkítéséhez” – mondta Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke.

Az idegenforgalom támogatásának részeként az idegenforgalmi szervezet (KOCR) kampányt indít a belföldi és külföldi látogatók idecsalogatására, elsősorban a szomszédos dél-morvaországi régióból és Győr-Moson-Sopron megyéből. A kampány augusztusban a nyomtatott sajtóban, az online médiában, a rádióban és természetesen a közösségi hálókon zajlik majd. A KOCR ugyanakkor hozzájárul tagjai helyi szervezeteinek marketingtevékenységeihez.

A kampányon túl a megye elkészítette a Nyár Nagyszombat megyében című idegenforgalmi magazint, amelyet az emberek már megtalálhattak a postaládáikban. A megye a magazinban bemutatja az összes járás legjeit. A kerékpározás, a túrázás, a természetes vízfelületek és a kulturális emlékek kedvelői is megtalálhatják a kedvükre való időtöltést. A régió ismert gyógyfürdőiről és aquaparkjairól is, amelyeket leginkább a gyermekes családok keresnek fel. Nagyszombat megye elkészítette az újságot magyar nyelven is, amelyet a Dunaszerdahelyi és a Galántai járásban terjesztettek. Jelenleg egy verseny zajlik, amelyben üdülést és élményvacsorát lehet nyerni. Ehhez nem kell mást tenni, mint Nagyszombat megye vonzó helyén a magazinnal együtt egy közös fotót kell készíteni, és elküldeni.  A versenyre vonatkozó részletes információk a www.krajzazitkov.sk honlapon érhetők el. Ezen az oldalon a magazin elektronikus verziója is megtalálható, hasonlóan mint más kiadványok, kirándulástippek, hogy mit érdemes Nagyszombat megyében felkeresni és látni.