Nagyszombat megye ismét munkához szükséges védőfelszereléseket juttatott el a megyében működő, szociális szolgáltatást nyújtó intézményeknek. Az Állami Tartalékalapból érkező védőfelszereléseket igazságosan osztjuk szét függetlenül attól, hogy az intézmények milyen jogi formában működnek, és milyen jellegű tevékenységet végeznek.

“Ma a megye települései és zárt szociális intézményei képviselőinek szemléletesen bemutattuk, a védőfelszereléseket milyen átlátható módon osztjuk szét és juttatjuk el nekik. Nagyszombat megye minden szociális szolgáltatást nyújtó intézményhez úgy viszonyul mint a sajátjához, hiszen egyaránt szociális szolgáltatást biztosítanak a nehéz élethelyzetbe kerülőknek” – mondta Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke.

Az állam a koronavírus-járvány idején a kerületi önkormányzatokra támaszkodott, amelyekre átruházta a védőfelszerelések elosztását, annak ellenére, hogy a megyék a feladat elvégzéséhez nem rendelkeznek sem anyagi, sem technikai, sem pedig személyzeti kapacitással.

Nagyszombat megye a mai napig csaknem egymillió védőfelszerelést osztott szét és juttatott el a szociális intézményekbe, valamint a rendelőkben dolgozó orvosoknak. A kerületben jelenleg 148 helyen 101-en nyújtanak szociális szolgáltatást, ezek közül 21-nek a megye a fenntartója.

Az Állami Tartalékalapból a megye szociális intézményeibe most a következő védőfelszereléseket juttattuk el:

280 500 darab sebészi maszk,
1873 darab FFP2 típusú légzésvédő,
97 darab védőruha,
48,5 liter széles hatóanyagú fertőtlenítőszer.

Az egészségügyi védőfelszerelések kiszállításáról minden információt megtalálnak a www.zdravazupa.sk honlapunkon.