A két nyári hónapban 3 640 személy használta ki azt az új lehetőséget, hogy 1 eurós családi kedvezményes jeggyel utazzon a hétvégeken autóbusszal. A Nagyszombat megye kezdeményezésére és támogatásával bevezetett új típusú kedvezményes menetjegyet 1023 család vette igénybe.

Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke úgy vélte, hogy az emberek megkedvelték ezt a kedvezményes lehetőséget. „Örülök annak, hogy a megyében élő emberek környezetbarát módon utaznak, és keresik fel a megyében található nevezetességeket és természeti szepségeket.  A jelképes 1 euróért történő utazásra továbbra is lehetőség van hétvégeken. Annak ellenére fenntartjuk ezt a kedvezményes utazási lehetőséget, hogy a nyárnak vége van, de a megye ezentúl is támogatni kívánja az idegenforgalmat“ – mondta a megyeelnök.

A családi menetjegyet 2020. július 1-jétől vezette be Nagyszombat megye minden olyan helyközi autóbuszjáraton, amelyeket a megyével szerződéses viszonyban lévő három személyszállítást lebonyolító cég, vagyis az ARRIVA Trnava, az SAD Dunajská Streda és a SKAND Skalica működtet. A hétvégeken, államünnepen és a munkaszüneti napokon az 1 eurós jeggyel 5 személy utazhat, méghozzá az alábbi összetételű csoportban: 2 felnőtt plusz 3 gyermek vagy 1 felnőtt és 4 gyermek. Minden csoportban legalább egy felnőttnek és egy 18 évnél fiatalabb személynek kell lennie.

A Nagyszombat megyében tevékenykedő megyei idegenforgalmi szervezet is azon fáradozik, hogy egész évben vonzó programokat és lehetőségeket ajánljon a megye területén. Az autóbusszal is elérhető érdekes kirándulási lehetőségek elérhetőek a FB-n (Trnavský kraj zážitkov), az Instagramon @kraj_zazitkov), valamint a www.krajzazitkov.sk weboldalon megtalálható kiadványokban.

Nagyszombat megye szeptember 16. és 22. között bekapcsolódott az Európai mobilitási hét rendezvényeibe is.

Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke