Köszönjük azoknak a cégeknek, akik ebben a nem könnyű helyzetben a segítségnyújtás mellett döntöttek, termékeiket, szolgáltatásaikat mások számára ajánlották fel. Nemcsak a hivatalnak segítettek, de lakosságunknak, a szépkorúinknak, iskoláinknak, orvosainknak, a járvány frontvonalában dolgozóknak, pácienseinknek, közlekedési szolgáltatóinknak és további – a koronavírus-járvánnyal sújtott – polgárainknak.

Hálás köszönetet mondunk a következő szervezeteknek és társaságoknak:

A Medirex társaságnak – COVID-19 vírus jelenlétét kimutató tesztek juttatásáért, a Škoda Auto Slovensko és a Groupe PSA Slovakia társaságoknak – gépkocsik kölcsönzéséért, a bősi Komplex Központi Mentőszolgálatnak – fertőtlenítőszerek ajándékozásáért, az Odema Púchov társaságnak, szájmaszkok készítéséhez felajánlott alapanyagért, a CBS kiadónak, karanténban levő polgárok számára könyvek ajándékozásáért továbbá a Groupe PSA Slovakia, Slovenská eletromechanická asociácia, Victory Slovakia, AU Optics Taiwan, Chemolak társaságoknak és Taiwan Szlovákiai Képviseletének az anyagi segítségért – fertőtlenítőszerek és védőeszközök juttatásáért.

A Slovcare társaságnak köszönjük az állítható kórházi ágyak kölcsönzését, az AICOBOTIX, INAT társaságoknak és a Pomozmenemocnici.sk kezdeményezésnek a védőpajzsokat.

Az egészségügyi alkalmazottak vitamin és energiapótlás-biztosítására szolgáló frissitőket és kiváló minőségű kávékat köszönjük a Veronia társaságnak, a Synagóga cafénak a szociális ellátók számára biztosított gyümölcsöket, az IDC társaságnak a Verbenia száraz kekszet és a Bel Slovensko gyártónak a fél tonnányi sajtterméket, ugyancsak a szociális intézményeknek.

Köszönjük a magánszektornak és a nonprofit szervezeteknek a segítséget.

Köszönjük a karanténközpontokban, a kórházak előtti szűrőbeléptetésnél és más igényes beosztásokban önkéntes munkát végző egyének és szervezetek munkáját is.

Köszönjük a Nagyszombati Tűzoltó és Mentőszolgálat igazgatóságának, a Bučany, Brestovany, Jaslovské Bohunicei Önkéntes Tűzoltószervezetnek. Köszönjük a Polgári Védelem Önkéntes Mentőbrigádjának – Dobrovoľná záchranná brigáda civilnej ochrany – a Központi Mentőszolgálatnak – Centrálna záchranná služba – a pszichológusoknak és más szakembereknek, szabadidejükben a telefonos pszichológiai tanácsadás vonalán keresztül a lakosság rendelkezésére álltak.

Minden segítséget nagyra értékelünk és köszönünk, a magánszektor, a közigazgatás és a nonprofit szervezetek együttműködése a jelenlegi helyzetben is azt igazolja, hogy „együtt sikerül”.